• Aangesloten bij Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching
  • 15 jaar ervaring
  • Zeer tevreden klanten

Coaching: Samen oplossingen creëren. 

 

Coaching gaat in de eerste instantie om het oplossen van vraagstukken in je werk. Deze vraagstukken laten zich zien in het werk met je cliënten, in het werken met collega's en in de samenwerking met je organisatie. Altijd gaat het om: niet tevredenheid, een twijfel, niet meer overzien van factoren. jouw kwaliteiten die niet ingezet worden, de botsing met je collega's. 

Je neemt er geen genoegen mee. Het blijft aan je knagen. Hoe kan je weer in je kracht komen te staan. 

Je heb al een belangrijke stap gezet: je kijkt om je heen naar andere oplossingen

 

Hoe gaan we het aanpakken?

Als coach kan ik je helpen om je vraagstukken verder uit te werken. Hoe ziet je vraagstuk eruit? Wie heeft er nog meer met je vraagstuk te maken? Wat is het kernprobleem en wie heeft er nu eigenlijk een probleem/een vraagstuk? 

Een tweede stap is om te kijken naar alternatieven. Tot op heden heb je jouw manieren uitgeprobeerd. Maar er zijn ook nog andere manieren? Er zijn echt nog honderden manieren om jouw vraagstuk aan te pakken. De kwestie is welke oplossing ook bij jou past. Waar voel je je goed bij? Wat is haalbaar gezien de normen van de organisatie en je team.

Resultaten

Uiteindelijk kies jij een andere manier. Maar dan zijn we er nog niet. Je moet deze manier invulling geven. Als jij morgen weer naar je werk gaat weet je wat je gaat doen, wat je gaat zeggen. Dit kunnen we goed voorbereiden. Voor moeilijke gesprekken gebruik ik vaak rollenspel. Voor projecten/ vraagstukken kunnen we een soort van draaiboek maken (of iets anders wat bij jou past).

Extra verdieping: het vraagstuk koppelen aan je persoonlijke ontwikkeling?

Als je kiest voor (nog) meer diepgang kunnen we praten over de verbanden tussen jou persoon en je werkzaamheden, over de verbinding van je werk met de maatschappij of met je omgeving. Tot slot kunnen we kijken hoe dit soort vraagstukken zich een volgende keer niet meer manifesteren. 

Hoe? 

Vijf twee wekelijkse gesprekken van 1 uur.

Ga je de uitdaging aan? Graag loop ik een stukje met je mee.