Ik wil ... plezierig omgaan met mijn kind

Ja, ik kan als uw coach, sparringpartner helpen om, van een afstand, te bespreken wat er gebeurd in de relatie tussen u en uw kind. Dit resulteert in het bedenken en uitvoeren van gezonde interacties. Een actie die recht doet aan uw emoties en een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van uw kind. Een win-win situatie.

Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Maar wat is het 'beste'? Ouder A vindt dat het op manier X moet, Ouder B vindt dat het op manier Y moet. En uw kind? Die heeft nog een andere mening.

Het bovenstaande voorbeeld geeft een machtsstrijd aan tussen drie gezinsleden. Dat zal al snel resulteren in een gevecht op leven en dood.

Mijn aanpak.

Er is nog een andere manier om tegen deze situatie aan te kijken. Een manier is om te kijken naar de patronen in uw communicatie en gedrag. Deze patronen kunnen veranderen als de context van een persoon veranderd. M.a.w. nieuw gedrag van de ouder roept nieuw gedrag op van het kind - en omgekeerd natuurlijk. Deze manier gaat er van uit dat het geen individueel probleem is van uw kind, uw partner of van u als persoon. Het probleem wordt veroorzaakt doordat alle gezinsleden, in de afgelopen jaren, vaste patronen hebben ontwikkeld als het gaat om communicatie en posities innemen. Deze patronen en posities werken nadelig op een goed functioneren van het gezin.

Resultaat.

Ik help je bij het zichtbaar maken van de patronen en breng nieuwe patronen ervoor in plaats. Patronen die recht doen aan alle gezinsleden en posities opnieuw herverdelen.

Klinkt misschien ingewikkeld, maar des te meer reden om er over door te praten door op onderstaande button te klikken.