• Op kort termijn beginnen
  • 15 jaar ervaring
  • Betaalbare prijs
  • Gecontroleerde kwaliteit

Mijn bijdrage aan uw organisatie: kwaliteit verder ontwikkelen.  

Coaching

Elke organisatie kan niet zonder goede werknemers. Zij zijn het visitekaartje naar uw klanten. Op dit moment is er een groot tekort aan personeel. Dat betekent zuinig zijn op je personeel. Personeel behouden betekent een juiste werksfeer creëren en zorgen dat kwaliteiten nog beter gematcht kunnen worden met de organisatiedoelen. Coaching is hierbij een goed hulpmiddel.

Verder lezen...

Supervisie

In supervisie zoekt een supervisant naar concrete oplossingen voor vraagstukken in het werk (presteren), en ontwikkeling het vermogen tot het vinden van oplossingen voor de langere termijn (leren). Supervisie is gericht op resultaten die beklijven, 

Verder lezen...

Trainingen.

Deskundigheid van uw personeel moet onderhouden worden. Anders gaat het zijn eigen leven leiden of is de aanwezige deskundigheid niet meer passend bij uw klanten.

Personeel ervaart trainingen dan ook vaak als een soort cadeautje. Mogelijkheden voor ontwikkeling geeft personeel ook meer 'waarde'.

Verder lezen..

Sparringspartner voor leidinggevenden.

De positie van een leidinggevende kan vaak lijken op 'alleen aan top'. Leidinggeven is vaak een mix van het nastreven van doelen, rekening houden met heel veel interne en externe belangen, zorg dragen voor uw personeel. Maar waar wordt u door gevoed? Wie of wat is uw energieleverancier? 

Verder lezen...