Over mij..

 

Even voorstellen

Ik ben Johan v.d. Sloot woonachtig in Rotterdam en 68 jaar jong. 

 

Wat mag je nog meer over mij weten.

Ik ben 30 jaar gelukkig getrouwd. Twee kinderen opgevoed (waarvan een pleegzoon, die op zijn 2e jaar bij ons kwam wonen. Daarnaast heb ik een dochter van 26 jaar. Beiden wonen nu zelfstandig. 

In 2021 ben ik met pensioen gegaan. Ik heb altijd de behoefte gehad om actief te blijven; zo heb ik in  maart 2023 de master begeleidingskunde - supervisie afgerond. In de afgelopen maanden heb ik meegedaan aan een opleiding Future Fit. Een interessante opleiding voor het geven van digitale coaching.

Ik wandel veel. In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe wandelen helpt om mijn gedachten te ordenen, hoe creativiteit ontstaat en hoe het ook gewoon gezond is. Wandelen is ook altijd naar de details kijken (een tegeltje in de stoep) als wel verdiepen in het gebeuren van een wijk. Verwondering en nieuwsgierigheid  worden mijn voelsprieten. Gewoon heerlijk. 

Daarnaast fiets ik veel. Een elektrische fiets is een aanrader. Het fietsbereik wordt gelijk vergroot en is erg handig als je een windje tegen heb. 

68 jaar jong! Ik ervaar dat het een zegen is om andere mensen te blijven ontmoeten. Soms de discussie aan te gaan, soms om mijn kennis te vergroten, soms om samen te eten of een pilsje te drinken. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. 

In mijn pensioenperiode wil ik mijn kwaliteiten en ervaringen blijven inzetten. Ik heb iets te bieden! Andere mensen, professionals mogen daar gebruik van maken. Mijn stille hoop is dat zij, wat zij bij me opsteken, zullen doorgeven aan hun cliënten, aan ouders van cliënten of kunnen gebruiken in hun privé situatie. 

Tijdens mijn opleiding vorig jaar kwam ik in aanraking met het onderwerp 'Levenskunst'. Levenskunst als vorm om te reflecteren over jezelf, het gesprek met anderen op te zoeken, te experimenteren met datgene wat zich manifesteert, proberen te leven in het moment. Levenskunst sloot aan bij het inrichten van een nieuwe (pensioen) fase in mijn leven. Het is onderdeel geworden van mijn werkwijze. Om samen te zoeken hoe zich dat bij jou manifesteert. 

 

Ervaringen:

Johan is een persoon die je kan prikkelen tot nadenken. Hij sterk in het hanteren van verschillende perspectieven. Hierdoor krijg je andere inzichten en oplossingen'. -Wilma - 27 jr.

-----------------------------

Tijdens de gesprekken met Johan vond ik het erg prettig dat hij goed luisterde naar wat ik vertelde. Hij vroeg op de juiste punten door waardoor ik veel nieuwe inzichten heb gekregen over mijn eigen handelen. Johan is erg geduldig tijdens de gesprekken en weet je op je gemak te stellen. -Eline-

Ruime ervaring

Ruim 40 jaar werkte ik in de sociale sector. Lang geleden ben ik begonnen als groepsleider in een kindertehuis. Daarna heb ik verschillende functies gehad zoals maatschappelijk werker, vormingswerker en leidinggevende. Allemaal functies waar ik veel leerde en inspiratie van kreeg. 

Van 2014 tot 2021 heb ik coaching en supervisie gegeven bij de afdeling Social Work van de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast gaf ik trainingen en lessen aan professionals die de deeltijd opleiding Social Work volgden.

Naast mijn vaste baan was ik twintig jaar verbonden aan de Stichting Vorming tot Spiritueel Genezer. Bij deze stichting gaf ik supervisie en veel communicatietrainingen. In deze periode is mijn belangstelling voor 'zingeving in de dagelijkse context' ontstaan.

Vanaf maart 2023 sta ik geregistreerd als Begeleidingskundige - 'Register Supervisor' . Deze registratie is erkend door  de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching

De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn werkervaringen in het welzijnswerk en onderwijs komen samen in de intervisies die ik, anno 2024, geef aan elf groepen bij een drietal organisaties in Rotterdam. En elke intervisie is weer een cadeautje omdat ik er ook weer van mag leren.

 

 

Waarom zou je voor mij kiezen? 

Als je voor mij kiest zal je de volgende punten zeker tegen komen:

  • Een veilige sfeer, waarbinnen je kan zeggen wat je wilt zeggen.
  • Ik kan actief luisteren: met mij ga je al snel de diepte in zonder dat het  weerstand bij je oproept.
  • Ik onderzoek je drijfveren en laat je zien wat je kwaliteiten zijn.
  • Ik werk toe naar jouw professionele identiteit
  • De uitkomsten van ons gesprek kan je morgen toepassen (oefenen) in je werk of privé. 
  • Ik werk met gevarieerde instrumenten: beeld, video, playmobile poppetjes, tekenen.
  • Een goede mix van serieus bezig zijn, lachen, samen bezig zijn. 
  • Ik ken de werksector van binnenuit.
  • Je praat met een gediplomeerde register supervisor.