Wie ben ik?

Even voorstellen:

Ik ben Johan v.d. Sloot, woonachtig in Rotterdam en 64 jaar jong. 

Ik heb een droom om een eigen bedrijf op te zetten gericht op coaching en trainingen. In de door mij gegeven coaching en supervisie ben ik er achter gekomen dat emoties eerst besproken moeten worden. Emoties zijn belemmerend op ons denken, op ons handelen. 

Een tweede punt, dat mijn sterke belangstelling heeft, is hoe belangrijk een goede communicatie is. Communicatie is zo moeilijk omdat onze socialisatie een rol speelt, woorden een andere betekenis krijgen, de context een sterke invloed heeft en er heel veel belangen spelen.

Een derde punt is een doordacht plan of actie heel veel positief resultaat geeft. Het klinkt zo eenvoudig, maar als je middenin een situatie zit is het zo moeilijk. 

Mijn visie

Ik krijg energie als ik mensen weer in      'hun kracht' weet te zetten. Dat mensen voelen dat ze zich niet neer hoeven te leggen bij een situatie, maar dat ze invloed kunnen uitoefenen. Dat iedereen kwaliteiten heeft, die ingezet kunnen worden.

Tot slot ben ik gericht op 'leren'. Wat kan je leren van een situatie, zodat je in een volgende situatie je valkuilen sneller herkent en weet dat bepaald gedrag ook 'helpend' is. 

 

 

 

 

Mijn kwaliteiten

  • Goed tot de kern van probleem kunnen komen
  • Veilige omgeving creeren
  • Mensen prikkelen zodat ze tot nieuwe inzichten komen,
  • Gerichtheid op concrete oplossingen, die voor jou uitvoerbaar zijn.

Ervaring:

Ik heb ruim 40 jaar gewerkt in de sociale sector. Na uitvoerende functies (o.a. maatschappelijk werker) heb ik 14 gewerkt als leidinggevende. Hierbij stuurde ik 30-50 werknemers aan. 

De laatste 6 jaar werk ik als docent / trainer / supervisor op de Hogeschool Rotterdam. Ik verzorg trainingen, supervisie, lessen over communicatie, organisatie en professionele ontwikkeling.

Coaching / supervisie heb ik 15 jaar gegeven bij de Maatschappelijk Werk afdeling van de Hogeschool.

Ik ben al zeker 20 jaar verbonden bij de Stichting Vorming tot Spiritueel Genezer. Ik geef supervisie aan een groepjes van drie mensen die nadenken over dagelijkse ervaringen. Centraal daarin staat hoe je kan leren, jezelf kan ontwikkelen vanuit dagelijkse situaties.

Mijn opleiding:

  • Post HBO Supervisie en Coaching - Haagse Hogeschool
  • Post HBO Beleid en organisatie - Hogeschool Rotterdam
  • Cursus  Didactiek - Universiteit Amsterdam