• Aangesloten bij Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching
  • 15 jaar ervaring.
  • Gecontroleerde kwaliteit.

Mijn bijdrage aan uw organisatie: kwaliteit verder ontwikkelen.  

Coaching

Elke organisatie kan niet zonder goede werknemers. Zij zijn het visitekaartje naar uw klanten. Op dit moment is er een groot tekort aan personeel. Dat betekent zuinig zijn op je personeel. Personeel behouden betekent een uitdagende werksfeer creëren en zorgen dat kwaliteiten nog beter gematcht worden met de organisatiedoelen. Coaching is hierbij een goed hulpmiddel.

Verder lezen...

Intervisie

Veel professionals handelen op hun 'automatische piloot'. Met een geweldige inzet zijn ze zeer gedreven om cliënten te helpen. De kennis en vaardigheden van een opleiding liggen al weer ver achter hun. De vaardigheden geleerd in met name de opvoeding (gesocialiseerd handelen) worden nog steeds toegepast. Soms gaat het goed, maar soms past het niet bij de problemen van de cliënt.

Verder lezen...

Trainingen.

Deskundigheid van je personeel moet onderhouden worden. Anders gaat het zijn eigen leven leiden of is de aanwezige deskundigheid niet meer passend bij je klanten.

Personeel ervaart trainingen dan ook vaak als een soort cadeautje. Mogelijkheden voor ontwikkeling geeft personeel ook meer 'waarde'.

Verder lezen..

Sparringspartner voor leidinggevenden.

De positie van een leidinggevende kan vaak lijken op 'alleen aan top'. Leidinggeven is vaak een mix van het nastreven van doelen, rekening houden met heel veel interne en externe belangen, zorg dragen voor je personeel. Maar waar wordt je door gevoed? Wie of wat is je energieleverancier? 

Verder lezen...